TAVASZI-NYÁRI BABA

A statisztika szerint nyár végén, augusztusban és szeptemberben születik a legtöbb baba, azaz ekkor van a legtöbb születésnap. Talán azért, mert a téli hidegek beköszöntekor többet vagyunk otthon, többet figyelünk egymásra.

Ha picikét irányítani szeretnénk, hogy pl. a következő tavasz ne csak a természet virágcsodáit hozza el, hanem azt a csöppséget, aki virágba borítva aranyozza majd be az életünket, akkor visszafelé számolva, a nyár végén kell valaminek történnie.

Szerencsések azok a kismamák, akik várhatóan májusban vagy nyár elején élik meg az anyaság örömeit, az első találkozást egy piciny kis jövevénnyel.

Nincs is szebb annál, mint amikor a hosszú várakozás után előbújnak a legszebb virágok és a téli depresszióból kilábalva egy kisbabát babakocsiban tologatva ünnepeljük a természet megújhodását, a virágok és fák friss növekedését. Ha edzett babát szeretnénk nevelni, akkor ajánlott minél előbb hozzászoktatni a bébi szervezetét a levegőztetéshez. Ez mindenképpen ideálisabb a nyári hónapokban.

A tavaszi, nyáreleji baba születéséhez tehát nyár vége felé kell bekövetkeznie a csodának, a kisbaba fogantatásának. A leendő mamának és papának igen nagy a felelőssége, a születendő baba egészsége érdekében már pár hónappal a fogantatás előtt gondolni kell arra, hogy fel kell készíteniük szervezetüket a nagy feladatra. Nem véletlen, hogy a természet a legerősebb, legegészségesebb egyedet választja ki a faj fenntartásának felelősévé. Az emberek világában a párválasztás ösztöne sugallja, hogy ki-ki a legszebb, legszeretetreméltóbb párt válassza magának, de fontos arra is gondolni, hogy az utódok világrahozatalát, felnevelését kivel akarjuk megosztani, kiben bízunk meg. Az emberi szabadság megengedi, hogy ne csak az ösztöneink szerint döntsünk, sőt arra is van lehetőségünk, hogy az eszünkkel a rosszat jóra tudjuk fordítani, a tudomány segítségével sok nehézségen átjussunk.

A párodat kiválasztottad, egymásról már épp eleget tudtok, megbíztok egymásban, mindketten szeretnétek egy gyönyörű kisbabát a jövő nyárra. Mégis miért várat magára a baba, holott pároddal mindent megtesztek ennek érdekében.

Mindent megtesztek?

Ha egy kicsit is megálltál most gondolatban, akkor olvass tovább! Lehet, hogy már sok mindenre gondoltatok, de lehet, hogy most újat hallasz, lehet, hogy csak megerősítünk, hogy még van mit tenni, főleg ne hagyj fel a reménnyel!

A férfiak és nők fogamzásra való alkalmassága a civilizált világ ártalmai miatt és az egészséget károsító életmód, rossz táplálkozás, stb. miatt csökkenőben van. Ha nem is érzed, hogy gyengébb lennél, akkor is érdemes most tested és a lelked épségére gondolni. A kismamajelölt és a kispapajelölt legelső és legfőbb ajándéka a babának a jó egészség! Ezt kapja Tőletek már a fogamzás pillanatában. Ha valamikor, akkor most tudatosan kell gondolnotok a jó táplálkozásra, az egészséges életmódra.

A szülőnek készülő párok lelkére szeretnénk kötni, hogy felelősségük nagy, hiszen a jövő nemzedék sorsáról kell dönteniük. Védjék mindketten egészségüket, készüljenek fel a nagy feladatra. Megéri, mert nincs is nagyobb öröm a tavaszi, nyáreleji babánál!

Babacsalogató