OVANT

Minden amit az Ovant termékről tudni érdemes

OVANT

Természetes segítség az egészséges fogamzáshoz.
Ovant Étrend-Kiegészítő Készítmény A Megtermékenyítő Az Egészséges Fogantatás Támogatására.

OVANT

Természetes segítség az egészséges fogamzáshoz
Ne add fel a reményt! Teljesen egészséges férfi és nő esetén is előfordul, hogy várat magára a kisbaba.
Ovant – Egészséges kismama, egészséges kisbaba!
A női szervezet egészsége a születendő gyermek egészségének záloga. A felkészülést nem lehet elég korán kezdeni. Napjainkban a gyermekvállalás ideje a 30-as évek közepére tolódott.  Ekkor viszont már sokan szembesülhetnek azzal a ténnyel, hogy nehezen akar megfoganni a gyermek. Szerencsére az esetek nagyobb részében nem áll szervi probléma a női meddőség hátterében.
 A petesejt nem fiatalodik
Miért jó felkészülni a terhességre? Mert minél később határozod el magad a családalapításra annál több komplikációval nézhetsz szembe.   A nőknek – ellentétben a férfiakkal, akiknek hetvennaponta új hímivarsejtjeik termelődnek – meghatározott számú kb. 400 ezer petesejtjük van, amivel egész életük során gazdálkodnak.  Minél fiatalabb egy nő, annál értékesebbek, teljes értékűek a petesejtek. 32-35 éves kor után csökken a női szervek vitalitása, működési energiája, nő a terhességi komplikáció esélye, gyakrabban kell szembenézni a meddőség problémájával. A gyermekvállalás előtti közel 3 hónap igen fontos az egészséges fogantatás szempontjából Ebben az időszakban helyes életmóddal sokat tehetnek a nők a termékenység javulásának érdekében. Az esetek egy részében a meddőségre nincs semmi magyarázat, ilyenkor általában lelki, illetve hormonális okok állnak a háttérben.
Az OVANT természetes hatóanyagi segítik a terhességre készülő női szervezetet
Összetevői jótékonyan hatnak a reproduktív szervek működésére, a hormonháztartás egyensúlyának megőrzésére, elősegíthetik a fogamzást, antioxidáns hatásuk révén gátolják a káros környezeti hatásokat, mellyel hozzájárulnak a női szervezet egészségének optimálásához, a terhességre való felkészítéséhez.
A vitaminok napi pótlásának szükségessége nem kérdés napjainkban. A B6-, B12- és E-vitaminok fontos szerepet játszanak a szerotonin szintézisében, a vörösvérsejtképzésben, valamint védő hatást eredményeznek a petefészek és a méh sejtjeire. A nyomelemek, így a szelén, rendkívül fontosak hormonrendszerünk működésében. Az antioxidánsok (vitaminok, polifenolok) pedig segítik hormontermelő sejtjeink normál működését.
A perui maca rendkívül gazdag fehérjékben, ritka nyomelemekben, telítetlen zsírsavakban és vitaminokban. Energizáló, hormonháztartást kiegyensúlyozó hatása mellett még a szexuális kedvet és a teljesítőképességet is növeli. Hatását jól kiegészíti az arginin aminosav, amely hatékonyan stimulálja a vérkeringést a méhben és a petefészekben, segítve ez által a megtermékenyülést.Az említett két növénykivonat antioxidáns hatása révén javíthatja a babára vágyók fogamzási hatékonyságát.
 Az OVANT étrend-kiegészítő készítmény a megtermékenyítő az egészséges fogantatás támogatására. Valamennyi gyógyszertárban és bioboltban megvásárolható, megrendelhető.Az OVANT  készítmény alkalmazásához szükséges részletes információ a Pharmaforte cég honlapján olvasható: www.pharmaforte.hu

OVANT-Baba kismamavitamin!

Ovant Baba Terhesseghez
A terhesség alatt fogyasztott kismamavitaminok csökkenthetik a születési rendellenességek számát.

Minden kismamának szüksége van vitaminpótlásra?

Hosszú évek óta folyik kutatás ebben a témában világszerte. Elmondható, hogy az eredmények  több millió várandós nő bevonásával készült vizsgálatokra alapozódnak. Az Egyesült Államok és Ausztrália szülészeti klinikáin végzett kutatások összefüggést találtak a születési rendellenességek növekvő száma és  bizonyos vitaminok és mikrotápanyagok hiánya között.Felmerül a kérdés, hogy napjainkban is elegendő-e még csupán a folsav pótlása, amiről tudjuk, hogy jelentős szerepe van az idegcsőzáródási rendellenességek kialakulásának csökkentésében.

Egészséges életmód és táplálkozás mellett is felléphet bizonyos vitaminok és tápanyagok hiánya a terhesség hónapjai alatt.

A magzatvédő vitaminokat egyre több kismama fogyasztja. Segítik a szervezet felkészülését a fogamzásra, majd a várandósság, szoptatás időszakában is fontosak. Ma már komplexebb összetételű kismamavitaminokat fejlesztenek a gyógyszercégek, amelyekkel a statisztikák szerint jó irányba lehet befolyásolni a koraszülések és a születési rendellenességek előfordulását.

Melyik kismamavitamint válasszam?

A forgalomban lévő készítmények jelentősen eltérnek összetételükben, hatóanyagaik számában, mennyiségeikben. A választásnál fontos figyelembe vennünk a magyarországi adottságokat. Hazánkban igen alacsony a szelén- és jód-bevitel, mivel a magyar föld szegény mindezekben, így élelmiszereink is keveset tartalmaznak. Többet kellene bevinni naponta ezekből, mint más országokban. A magyar lakosság 90%-a D-vitamin-hiányos, mégis a készítmények nagyon kevés D-vitamint tartalmaznak. A régebben kifejlesztett kismamavitaminokat a helyi igényeknek megfelelően ki kell egészíteni pl. extra D-vitaminnal, vagy szelénnel, jóddal.

 Magzatvédő vitamin magyar kismamáknak fejlesztve!

A fent említett átfogó kutatási eredmények alapján lett kifejlesztve és a magyarországi átlagos táplálkozáshoz igazították az Ovant-Baba nevű 26 komponenst tartalmazó magzatvédő vitamint. Az Ovant-Baba a szervezet vitamin és ásványi anyag ellátásán túl, a legújabb tudományos információk alapján, fokozottan képes védeni a magzat és a kismama egészségét, a terhesség normál időbeli lefolyását. Jelenleg ennek a 26 mikrotápanyagnak a napi pótlását találják fontosnak a szakemberek: 14 vitamint/pro-vitamint, 11 nyomelemet és ásványi anyagot, valamint a DHA+EPA omega-3 zsírsavakat.

Miért fontos a D-vitamin pótlása?

A D-vitamin-hiány Magyarországon még a 400NE D-vitamint fogyasztó kismamák 73%-át, az újszülöttek 80%-át is érinti. Újdonság, hogy fokozottabb mennyiségű D3-vitamin (400NE helyett 1000NE/nap) került az Ovant-Babába, mivel a szülészeti klinikai eredmények szerint ennyi jól kimutathatóan fokozottan védi a terhességet, csökkenti a koraszülés és vetélés veszélyét, valamint a magzat bizonyos veleszületett betegségeinek (szív, vese, immunrendszer, retardációk, stb.) rizikóját. A kismamák D-vitamin-szintje az adatok vizsgálata szerint egyértelműen összefügg a szüléssel is, azaz a minél kritikusabb D-vitamin-hiány fokozza a császármetszéssel történő szülések szükségességét. Szelén- és jódhiány korrigálása Ez Magyarországon fontos kérdés, mert a hazai lakosság körében alacsony ennek a két mikroelemnek a napi bevitele, pedig fontos a kismamák napi szelénbevitel mennyisége, ugyanis magasabb dózis (Ovant-Baba: 137mcg) a kutatások és a tapasztalat szerint visszaszorította a vetélések számát, csökkentette a terhesség alatti és utáni depresszió bekövetkezését. Statisztikák szerint Magyarországon a várandós nők 57%-át érinti a szelénhiány mellett a jódhiány is, miáltal pajzsmirigy problémák fordulnak elő.

Mi a jelentősége a K2-vitaminnak és a DHA Omega-3 zsírsavnak?

Új tudományos javaslat alapján, a K2-vitamin napi bevitele a magzat, majd az újszülött csontépüléséhez és a kismama csontrendszerének megóvása miatt fontos. Alapvető funkciója van a véralvadás folyamatában és fontos a kardiovaszkuláris rendszer számára is. Az omega-3 zsírsavak (DHA és EPA) bevitele elősegíti a magzat szemének, retinájának és agyának, idegrendszerének minél teljesebb kiépülését, tekintettel arra, hogy a DHA ezek meghatározó építő komponense.

OVANT-Baba a terhesség és a szoptatás idején is javasolt

Napi 2×1 kapszula A kismamavitaminok napi egy tablettája helyett az Ovant-Baba alkalmazásakor a napi dózis két részletben (reggel és este) éri a női szervezetet, ezáltal egy-egy alkalommal kisebb megterhelést (mellékhatásokat) jelent a szervezetre. Előnye még, hogy a nap 24 órájában egyenletesebb mikrotápanyag-ellátottságot eredményez, mint a napi egyszeri dózis.

Ha késik a baba

A fogamzás a statisztikák szerint egyre több támogatást igényel mind a nők, mind a férfiak részéről, a párok mintegy 15%-ánál hosszas várakozás előzi meg. Hasznos tudni, hogy vannak olyan gyógynövények, amelyek segítik a női szervezet hormonális és emocionális egyensúlyát, a peteérést illetve a megtermékenyült petesejt beágyazódását. Ilyen komplex, nem hormontartalmú, stimuláló terhességre felkészítő multivitamin-készítmény az Ovant kapszula. Felismert terhesség után és szoptatás alatt viszont már nem ajánlott a fogyasztása élénkítő összetevője miatt. A terhesség kialakulása utáni időszakra ezért folytatásként az Ovant-Baba kismamavitamin javasolt.

Összetevők 3 kapszulában (napi adag):

Magnézium: 400 mg Vas: 18 mg Cink: 15 mg Szelén: 80 µg B6 vitamin: 6 mg B12 vitamin: 12 µg Folsav: 400 µg E-vitamin 150 IU Proprietary blend*: 1145 mg*Perui maca kivonat (Lepidium meyenii), L-arginin, Zöld tea kivonat

Fontos figyelmeztetések, hasznos tudnivalók:

A készítményt ne alkalmazza a benne lévő zöld tea élénkítő koffeintartalma miatt, ha szoptat, felismert terhessége van, illetve szívbetegség és magas vérnyomás esetén! A terhesség első időszakában, annak orvosi megállapításáig nem jelent problémát az OVANT kapszulák fogyasztása. Nem hormontartalmú készítmény.

FERULANT

Segítség férfiaknak.
Babacsalogató